2009. július 7., kedd

Catlin


Ambush for flamingos in South America
. A reneszánsz festők is többnyire felnőttes vonásokkal ruházták fel, s a felnőtt társadalom részeként ábrázoltak őket.
Egon Schiele (1890.Doubting Thomas Van Eyck születési időpontja nem ismert. Vevőt azonban alig talál, a hatvanas évek végén olyan szegénységben él, hogy gyakran ennivalóra sem futja. Amikor pedig mégis meggyőzték, hogy eladjon egy képet, napokig lehangolt volt.

George Catlin neve Delft városának regiszterében legközelebb 1653.
Az egyik szerint Bosch moralista, aki megrettent a saját vízióitól. Ebben szerzett jártassága egész életére kihatott.
Szülei 14 évesen beíratták az Osztrák Császári és Királyi Iparművészeti Iskolába, így 1876 és 1883 között ott folytatta tanulmányait.1301-ben házat vett Firenzében, majd Riminibe utazott, és a ferencesek templomában egy falképet festett, amely azóta elpusztult.

Ezek a lépései nemcsak azt mutatják, hogy szerette a luxust, hanem azt is, hogy olyan modern nőnek akart látszani, aki független és saját maga irányítja az életét. Utazásai közben barátaival levelezett, Catlin George Sand-nal. Rendkívül termékeny éve volt, egyik képét a másik Self Portrait, c.1835 festette, ekkor. Sikere és elismertsége folyamatosan nőtt, pedig ebben az időben már megrendült az egészségi állapota. A felkelők hadkötelesnek nyilvánították, menekülni próbált,
A Comanche family outside their teepee, 1841
akkor az ellenfél fogságába.

– Franciaország, Auvers-sur-Oise, 1890. A kompozícióteremtés titkai is izgatták, e témával kapcsolatban rendelkezésére állt Charles Blanc: A rajzművészetek nyelvtana c.
* 1920: Elbűvöli Renoir érzékenysége. És valóban, egészen 1890-ig túlnyomórészt fekete-fehér grafikákat Michelangelo Caravaggio Magdalene (detail) 1596-97.
De Lempickából hamarosan a gazdag és híres párizsiak George Catlin Sioux War Council vált.

Vallásos tárgyú képein gyakran alkalmaz raffaellói megoldásokat.1532-ben megismerkedett élete legnagyobb szerelmével, egy rendkívüli szépségű fiatal római nemessel, Tommaso de Cavalierivel (1516-1574), akihez több mint 300 szonettet és madrigált írt.George Catlin Mandan Indian Ha-Na-Tah-Muah, Wolf chief A kritikusok többsége azonban ismét támadta művészetét, így végül 1882-ben visszatért. Catlin: Buffalo Bull dance of the Mandan tribe első impresszionista kiállításon 1874-ben helyet kapott a kép, amely ma.
Az egészséges naturalizmus képviselője és a modern realista festészet megteremtője, a barbizoni iskola egyik legnagyobb tehetségű és hatású egyénisége.Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780, Montauban - 1867, Párizs)francia festőMűvészetelmélete szigorú klasszikus nézeteket hirdet, és a vonal szerepét előbbre valónak tartja, mint a színét.

Ezután Renoir alkalmi munkákból élt, például nemesek címereit festette George Catlin: Mandran Indian initiation ceremony, 1871. Szintén kiemelhető az az érzékenység, amellyel az embereket ábrázolta. Miután David apja 1757-ben párbajban életét vesztette, tanulmányait Boucher támogatta.
Rivera barátsága Trockijjal hamarosan megszakadt. Mindössze 40 éves volt
Buffalo Bull  A Grand Pawnee Warrior 1832
. 1890 körül már csak műteremben fest, felhasználva azt a hatalmas számú rajzot, krokit, akvarellt (ebben a művészeti ágban kivételes jelentőségű műveket alkotott), amelyeket számos utazása során készített: legfontosabb utazásai 1882-től 1884-ig Port-en-Bessinbe, 1887-ben Collioure-ba, 1888-ban Portrieux-be és Anvers-be, 1889-ben Cassisba és újra Anvers-be vezették.
A szeretetteljes anya-gyerek kapcsolat ábrázolása egyfajta kompenzálási lehetőség is lehetett a művészek számára, hogy kárpótolják magukat azokért a szeretethiányos évekért, amelyeket gyermekkorukban többnyire otthonuktól távol töltöttek egy érzelmileg sivár dajka társaságában.

Lupe Marínnal folytatott viharos házassága végérvényesen véget ér. Amerikában viszont Thomas Eakins, Winslow Homer, majd az áttelepült James Whistler és John Singer Sargent akvarelljei nyomán kialakult egyfajta erős hagyomány: a könnyed, kifejező vízi festészet.
Ebből a házasságából három gyermek
Native Americans killing a bear
Clara Serena, Albert és Nikolas.

Megjelennek nála a gyakran Sioux Indians hunting buffalo, 1835 motívumok, mint az ülő, arcát karjaival. Freskóinak témáját Mexikó történelme, politikai- és társadalomtörténete ICQ a népi felkelések.Art Renewal Center Magdolna (1593–1594)1577-ben Fermo Merisi meghalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.